DISCOVER AFRICA

Uw maatwerkspecialist voor reizen naar zuidelijk Afrika

Zimbabwe

Na een decennia van politiek geweld slaat Zimbabwe eindelijk een nieuwe weg in. En steeds meer toeristen reizen de lange weg af naar haar natuurwonderen. Zoals het enorme watergordijn van de Victoria Falls en de Big Five in het natuurpark Hwange. Gelukkig krijgt Zimbabwe weer de aandacht die ze verdient. Want ze is een van de mooiste landen van Afrika.

Zimbabwe geniet een aantal buitengewone bezienswaardigheden. Nergens kom je zo dichtbij de Big Five als tijdens een kampeerovernachting in het Mana Pools National Park. En nergens kan je zo mooi bungeejumpen of raften als bij de Victoria Falls. Zimbabwe's bezienswaardigheden ontdek je hier. 

De mooiste bezienswaardigheden van Zimbabwe

Meer dan honderd meter stort de brede rivier Zambezi plotseling in een nauwe kloof. Het watergordijn van de Victoria Falls is bijna 1.700 meter lang. Een wereldnatuurwonder dat veel mensen naar Zimbabwe trekt.

Aan de Victoria Falls grenst het Hwange National Park, waar bijna 30.000 olifanten in rondstruinen. Grote groepen van de grijze rakkers wandelen naast je auto mee.Zimbabwe's natuurparken

De Zambezi stroomt verder naar het noorden en vult verschillende drinkplaatsen in het Mana Pools National Park. Langs het water zie je de Big Five hun dorst lessen. Maar als je op zoek bent naar een echt belevenis, overnacht je in een tentje in het park. 's Nachts hoor je hyena's naast je luchtbedje lachen en nijlpaarden grazen.

Nijlpaarden volgen je ook tijdens een boottocht over Lake Kariba. En geen boomstronken met ogen, maar krokodillen loeren naar je vanuit het water.

De leukste steden van Zimbabwe

Ondanks de wilde natuur leven er al eeuwenlang mensen in Zimbabwe. Langs de granieten heuvels van het Matobo National Park kerfden Bosjesmannen duizenden jaren geleden al prachtige rotsschilderingen. In de oostelijke savanne bezichtig je de ruïnes van een rijke handelsstad uit de Afrikaanse middeleeuwen, Groot-Zimbabwe.

Vandaag centreert het leven zich in de hoofdstad Harare. Hier feest je tot diep in de nacht, voor je vlucht naar huis.