DISCOVER AFRICA

Uw maatwerkspecialist voor reizen naar zuidelijk Afrika

Luxe treinreizen:

Pratende mensen op een perron, de koffers worden van u overgenomen. Heel even dwalen uw gedachten af, naar vervlogen tijden van romantisch reizen per spoor en dan wordt het sein gegeven om in te stappen...

U gaat Zuidelijk Afrika verkennen, doorkruisen en proeven op een totaal andere manier dan zo voor de hand ligt...U gaat per trein! Wellicht de meest luxe manier van vakantie vieren in Zuid-Afrika. Wij bieden u complete reizen aan, maar ook de mogelijkheid om een bepaald traject van uw reis per trein af te leggen. 

Onze volledig verzorgde treinreizen met de Pride of Africa van Rovos rail zijn sinds 1989 een internationaal begrip op het gebied van reizen in stijl. Stap aan boord van deze prachtige trein waar u met houten panelen beklede coupés aantreft en kunt genieten van de verfijnde keuken in een vijf-sterren luxe omgeving. Ondertussen glijdt het gevarieerde landschap dat Zuid-Afrika te bieden heeft aan u voorbij. Stelt u zich de romantische sfeer voor uit een ver verleden, waarin bevoorrechte reizigers het continent van Afrika verkenden op een wel zeer elegante wijze. De treinen, die soms op stoom, diesel, of met elektrische locomotieven worden voortbewogen, bieden plaats aan maximaal 72 passagiers, in 36 prachtige suites.

U kunt kiezen voor kortere of langere trips. Reis door de wijnlanden, als u van Johannesburg naar Kaapstad gaat of maak een reis gecombineerd met een gamedrive en de Drakensbergen reizende tussen Durban en Pretoria. Golf-liefhebbers kiezen voor één van onze luxe Golf treinreizen, waarbij inbegrepen prachtige excursies inbegrepen zijn. De niet golfers onder u worden tijdens de golfsessies een ander programma aangeboden. Zuid-Afrika combineren met andere Afrikaanse landen is per trein een zeer voor de hand liggende mogelijkheid, ga per spoor langs de duinen van Namibië en Etosha Nationaal Park of via savannes en bushvelden naar de donderende watervallen van Zimbabwe en zo is er nog veel meer mogelijk. Met trots een 'droomreis' in Afrika! 

Misschien minder bekend, maar zeker zo mooi is reizen met de Shongololo Express. Geheel in luxe Safari -Afrikaanse stijl gaat u reizen door Zuidelijk Afrika. Veel uitstapjes en heerlijke Afrikaanse cuisine als Kaaps Hollands en Maleis doen u al verlangen naar deze manier van reizen. De trein is uw hotel en dat geeft u het gemak van maar 1 keer in en uit pakken. Deze treinreizen zijn 'An adventure of a Lifetime'en zijn incl. ontbijt en diner. Lees meer over onze 12 - 13 en 16 daagse treinreizen met verschillende bestemmingen in Zuidelijk Afrika. Of uw voorkeur nu uitgaat naar de woestijn van Namibië, Wildlife van Botswana, watervallen van Zimbabwe, of Kaapstad en de wijnlanden, de Shongololo Express brengt u er! De "Peace train" is onderdeel van de Shongololo trein en biedt de mogelijkheid om tijdens uw fantastische trip uw steentje bij te dragen.  Dit gebeurt in de vorm van vrijwilligerswerk bij projecten die de lokale bevolking ondersteunen. Wanneer reizigers van de Shongololo op excursie gaan zult u één van de projecten gaan ondersteunen. Deze lopen uit één van uw tijd spenderen met kinderen uit een weeshuis, tot het helpen verbouwen van gewassen. Daarnaast zal ook 40% van uw reissom verdeeld worden over de diverse projecten die de Shongololo Trust ondersteunen. 

Onze twee daagse treinreis met de Blue Train betekent reizen in een wereld van gratie, elegantie en romantiek. Het geeft u een kijkje door het raam naar de ziel van Zuid-Afrika. Maar ook uw ziel zal geraakt worden, door de gastvrijheid, de heerlijke maaltijden begeleid met zachte muziek en in een prachtig Afrikaans decor. Een heerlijke relaxte manier van luxe reizen tussen Johannesburg en Kaapstad. Afhankelijk van welke route u kiest is er een excursie ingepland, Kimberley en de geschiedenis omtrent diamant mijn koorts of terug in de tijd in het pittoreske Matjiesfontein.

Van Kaapstad naar Johannesburg per trein, omdat u gewoon heerlijk relaxt wil reizen kan natuurlijk ook. Wij kunnen dan een trip boeken voor u bij de Premier Class, de luxe lange afstandstrein die deel uitmaakt van de Prasa Rail Maatschappij. Een organisatie van de Zuid-Afrikaanse spoorwegen, die deel uitmaakt van het publieke transport systeem. Deze manier van reizen is geschikt als u alleengaande bent, als koppel maar ook als familie zult u aangenaam verrast en verwend worden op deze volledig verzorgde treintrip. Wij willen u erop attent maken dat dit geen toeristische trein betreft, waardoor wij geen garanties kunnen geven op de kwaliteit van deze treinreizen.

Reizen in Afrika per spoor spreekt nog altijd tot de verbeelding en zorgen ervoor dat avontuur en romantiek al snel deel worden van uw heerlijke vakantie.